válkaČeskoslovenskoobjevy

První přírodně modré víno je na světě a unikátně prý chutná

Přírodně modré víno, to samozřejmě není známý Modrý portugal, ale produkt španělského startupu Gik, který na něm poslední dva roky intenzivně pracoval.

Tomáš Chalupa 8. července 2016

Šest inovátorů ze startupu Gik použilo bílé a červené hrozny z vinic La Rioja v Zaragoze a tak dlouho je kombinovali a míchali, až jim vzniklo průzračně modré víno. Nutno dodat, že na dobarvení použili přírodní indigo a antocyanin, což je přírodní barvivo z hroznů. Díky tomu je výsledný dojem ještě lepší.

O chuti vína toho zatím moc známo není, Gik doporučuje, aby se k jeho ochutnání přistupovalo bez předsudků a člověk pokud možno úplně zapomněl, co už o víně a jeho chuti ví. To značí, že nejspíš chutná jinak než tradiční víno.

Zajímavé také je, že nikdo z Giku neměl žádné zkušenosti s výrobou vína, za vším byla snaha vytvořit něco unikátního a hravého. Španělské vinařství prý potřebuje menší revoluci, tvrdí Aritz Lopez z Giku.

Modrásek od Gíku je zatím k dostání za 11 dolarů v Nizozemsku, Španělsku, Německu, Francii a Velké Británii. Plánuje se i expanze na americký trh. Uvidíme, jak se tedy modrá novinka v tradičních vinařských zemích ujme.

Další články

Zavří­t reklamu