válkaČeskoslovenskoobjevy

Potravinový vědec vymyslel vepřovou čokoládu, je to proteinová bomba

Potravinový vědec vymyslel vepřovou čokoládu, je to proteinová bomba
Zdroj: odditycentral.com

Mustafa Farouk je potravinářský technolog a také výzkumník spolupracující se společností Davenport Chocolates v Austrálii. Rozhodl se, že dostane maso do čokolády, a překvapivě se mu to povedlo. Stvořil vepřovou čokoládu obsahující padesát procent vepřového.

Tomáš Chalupa 18. července 2016

Princip je nakonec velmi jednoduchý. Farouk vzal vepřové maso a základní čokoládovou hmotu, které se říká čokoládové máslo, a začal experimentovat. Výsledkem je čokoláda s padestátiprocentním obsahem vepřového masa. Farouk tvrdí, že chuť jeho čokolády je plná, bohatá a hlavně čokoládová. „Když ji ochutnáte, nepoznáte, co jíte,“ prohlašuje. Rozdíl je podle něj jen v bohatší a plnější chuti, i vůně zůstala čokoládová. Lidské chuťové buňky se zkrátka lehce nechají oblafnout.

To, co bylo původně jen experimentem, si ale možná najde svou cestu na trh. Společnost Davenpor Chocolates si Faroukův produkt pochvaluje a hodlá ho začít vyrábět. Farouk se nyní pustil do výzkumu čokolády z jehněčího a dá se předpokládat, že i tady se mu nakonec podaří stvořit jehněčí pochoutku. Uvažuje prý také o vepřové zmrzlině. Milovníci masa se tak mají na co těšit – i zákusek po obědě budou mít masový.

Další články

Zavří­t reklamu