válkaČeskoslovenskoobjevy

Jablečné růže: tenhle krásný, chutný dezert zvládne opravdu každý

+ 4 fotky+ 5 fotek

Při pohledu na tyhle nádherně svinuté okvětní plátky růží může ledaskoho napadnout, že je mohla vytvořit jen hodně zkušená a zručná ruka profesionálního cukráře. Jde však o dílo amatérské kuchařky z Kalifornie jménem Manuela, pro niž se vaření stalo koníčkem a která si založila blog o vaření, aby ukázala, že vaření je lehké a že si každý na něj může ve svém nabitém životě najít čas.

blondie 26. dubna 2015

Při pohledu na video musíme dát Manuele za pravdu. Recept skutečně vypadá velmi jednoduše. Hotové listové těsto jen natenko rozválíte na pomoučeném vále a nakrájíte na šest pruhů, které potřete zavařeninou. Pokladete tenkými plátky jablek, přeložíte na půlku a srolujete. Pak už jen každou růžičku posypete skořicovým práškem a dáte zapéct do trouby. Za 45 minut vám v teple trouby růže pěkně „rozkvetou“. Vypadají skvěle, chutnají sladce a v ústech hezky křupou. „Slibuji, že ty vaše budou stejně krásné jako ty mé,“ ubezpečuje na svých stránkách Manuela. Takže s chutí do toho!

Související články

Další články

Zavří­t reklamu